tisdag 21 juli 2015

Granville och Dior

Man kan ibland undra hur man hamnar på olika platser, och att det nästan alltid finns något intressant att se och ta del av. När vi reser har vi ingen strukturerad resrutt att följa utan vi har några hållpunkter och sedan kan det bli hur som helst. I år hade vi bestämt att vi skulle ta oss ner till Bretagne så snabbt som möjligt och sedan åka söderut längs Frankrikes västkust. Sedan hade vi tänkt ta oss ner till Franska Rivieran och efter det börja åka norrut. Så blev det inte eftersom vi blev så betagna av Bretagne och stannade kvar där istället för att åka söderut.

Jag brukar ha med mig aktuella guideböcker för området på resan och maken brukar ha tittat en hel det på Internet innan vi åker. Så det brukar bli en salig blandning av vad vi ser och upplever. Sedan gäller det ju att vara öppen för vad man möter efter hand. 

Första natten i Frankrike tillbringade vi i Normandie och närmare bestämt i Granville. Det var en liten mysig stad där havet var närvarande hela tiden, eller man kanske ska säga frånvarande eftersom tidvattnet var mycket synligt här.



Just här i Granville fanns Christian Diors barndomshem, Musée Christian Dior. Vi gjorde ett besök och vandrade runt i den vackra trädgården samt var inne  i huset och tittade på utställningen Dior, the New Look revolution. För min del var det en upplevelse att få se hans skapelser på nära håll och njuta av det fantastiska hantverket. Tyvärr fick man inte fotografera själva utställningen, men i trädgården gick det bra.



I trädgården fanns det doftprover på Diors olika blomparfymer samt en text om vad som hade  inspirerat till just den doften.


Tänk att få sitta i denna rosenträdgård och läsa en bok eller bara njuta av den vackra utsikten.


Katarina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar